מידע מקצועי
- כל המאמרים 61
- הורות ומשפחה 11
- טיפול בילדים 10
- טיפולים זוגיים 11
- טיפולים למבוגרים 14
- מחלות נפש 9

טיפול דינאמי חווייתי (EDT) וטיפול דינאמי חווייתי מואץ (AEDP)
טיפול דינמי חוויתי EDT וטיפול דינמי חוויתי מואץ AEDP, בעלי כוח מדהים לשינוי חיי מטופלים המתמודדים עם קשיים רגשיים, ויעילותם הוכחה ביצירת שינוי נפשי
להמשך קריאה

הורות בימי מלחמה: איך להפחית חרדות אצל ילדים
מפגש הורים בנושא הפחתת חרדות אצל ילדים בזמן מלחמה. ענינו על שאלות כמו: איך להסביר את המצב, איך להגיב במצבי אי שקט ואיך לסייע במצבי פחד וחרדה
להמשך קריאה

שאלות ותשובות
הבמה שלכם: שאלות ותשובות במגוון נושאים פסיכולוגיים, מאת צוות המטפלים המנוסים של מרכז אתרוג
להמשך קריאה

טיפול דינאמי חוויתי בחרדות
אנשים עשויים לסבול מחרדה תקופה ממושכת, שנים. למרבה הצער אנשים יכולים לסיים את חייהם ללא מזור לחרדה. יחד עם זאת, יש טיפול לחרדה. אפשר לומר שיש טיפול ברור, יעיל מוכח מחקרית וקלינית.
להמשך קריאה

מצבי רוח משתנים ללא סיבה
סובלים ממצב רוח ירוד או רע ללא סיבה? מצב הרוח שלכם משתנים במהירות ואינכם מבינים מדוע? ייתכן שאתם סובלים מהפרעה דו קוטבית.
להמשך קריאה

מהי מחלה נפשית וכיצד מאבחנים אותה
כולנו רוצים להיות מאושרים, שלווים ומרוצים מחיינו ולהרגיש בנוח בסביבה המשפחתית והחברתית שלנו. אך מה קורה כאשר כבר לאורך זמן ממושך אנו חשים שלא בנוח ושלא טוב לנו?
להמשך קריאה

מה התסמינים לדיכאון
המילה דיכאון הפכה בלשון העם למצב המתאר עצב, תחושת הפסד, תחושת אפסיות ומזל רע. אולם מחלת הדיכאון היא מצב שאין לזלזל או להמעיט בערכו.
להמשך קריאה

מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט?
אם אתם מחפשים עזרה וטיפול לבעיות רגשיות או נפשיות, אתם עלולים להתבלבל בין אנשי המקצוע השונים העוסקים בתחום, ובראשם - פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים. השאלה הנפוצה ששואלים אותנו היא ״מה עדיף - פסיכולוג או פסיכותרפיסט?״
להמשך קריאה

טריכוטילומניה: תלישת שיער כפייתית
טריכוטילומניה הינה מחלה ממשפחת ההפרעות הטורדניות כפייתיות שמתבטאת במריטה או תלישת שיער הגוף מבלי יכולת לעצור.
להמשך קריאה
טיפול טבעי ב OCD – ללא תרופות
OCD הינו שם כולל לקבוצה של הפרעות טורדניות כפייתיות המבטאות באמונה פנימית חזקה שבאמצעות קיום טקסים נוקשים ניתן יהיה למנוע מהסובל מההפרעה או מאהוביו אסון.
להמשך קריאה
הפרעות אישיות – סוגי ההפרעות, תסמינים אבחון וטיפול
הפרעת האישיות היא משפחה של הפרעות שבין העיקריות שביניהן ניתן למצוא את הפרעת אישיות סכיזואידית, הפרעת אישיות גבולית והפרעת אישיות אנטי סוציאלית.
להמשך קריאה

הפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה)
תופעת ההפרעה הדו קוטבית או בשמה הנוסף מאניה - דיפרסיה היא אחת מן ההפרעות החידתיות ביותר. במאמר נסקור מאפיינים ודרכי טיפול.
להמשך קריאה

רשמים מקורס למנהלות גנים
במרכז אתרוג מתקיימים קורסי הדרכה למנהלות גנים, בהם מועברים תכנים מקצועיים שונים הנוגעים לניהול הגן: שיווק, ניהול צוות, עבודה מול הורים ועוד
להמשך קריאה

קשיים בזוגיות לאחר לידה – דברים שחשוב לדעת
לידה של תינוק היא אירוע מכונן ומשנה חיים. עד לרגע הלידה, הדינמיקה היא של שני אנשים שבחרו לבנות חיים משותפים יחד והיחסים הם זוגיים בלבד.
להמשך קריאה

ייעוץ זוגי עם טיפול חווייתי דינאמי מואץ
מתקיעות ותגובתיות להרגשת החוויה של אהבה: טיפול חוויתי דינאמי מואץ Accelerated Experiential Dynamic Psychotherapy (AEDP) מאפשר, כבר מהפגישה הראשונה, מודעות ברורה של הרגשת חווית האהבה בין בני הזוג, בכדי לספק מיכל בטוח לעבודת ההתמרה שתתרחש בהמשך.
להמשך קריאה

ניהול פעוטון, צוות הגן: להצליח בבחירת המחנכת
איך בוחרים צוות לגן? בחירת האדם הנכון היא קריטית להצלחת הגן. יש מאמר מפורסם בתחום הייעוץ הארגוני שמתאר מאוד יפה את חשיבות הצוות הנבחר לעלות לגן: "העלו את האנשים הנכונים על האוטובוס, הורידו את האנשים הלא נכונים, והושיבו את האנשים...
להמשך קריאה

ניהול גן פרטי הכנה לפתיחת השנה
פתיחת השנה בגן מזמינה הערכות מיוחדת. המאמר עוסק בהערכות מיטיבה של צוות הגן לפתיחת השנה. המאמר מתייחס לצוות להורים ולפעוטות.
להמשך קריאה

ניהול גן פרטי – מסיבת סוף שנה
בין אם ציפינו לכך ובין אם לא, אנו מתקרבים אל סוף השנה בגן הילדים. מאפיין בולט של סיום השנה הוא מסיבת הסיום, לקראתה מתכוננות הגננות עם הילדים תקופה ארוכה.
להמשך קריאה

ניהול גן – הצוות בגן – שיחת משוב – מרכז אתרוג
הסתיימו מסיבות הסיום בגן? את מבטיחה לעצמך כי בשנה הבאה את לא תחזרי על הטעיות שעשית עם הצוות של הגן. המאמר הבא יעזור לך לנהל שיחת משוב יעילה עם העובדת שלך.
להמשך קריאה

מהם הסימפטומים של הפרעות חרדה?
מהם התסמינים של התקף חרדה? אתרוג יתנו לכם מידע על הפרעת חרדה ועל טיפול בהתקפי חרדה מתאים בין אם חוויתם התקף חרדה או חרדות חברתיות אצל ילדים,
להמשך קריאה

מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכיאטר?
יש שוני גדול בין עבודתו של הפסיכולוג לעומת עבודתו של הפסיכיאטר וכמו כן דרכי רכישת המקצוע הינם שונים. במאמר זה נסביר מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכיאטר ולמי פונים ומתי.
להמשך קריאה

ייעוץ לגננות – ניהול עסקי של הגן
במהלך שנות הייעוץ והליווי של מנהלות גנים פרטיים, במרכז אתרוג גילנו כי מנהלות שנהנות מליווי מקצועי הן אנשי מקצוע מעולות שמעניקות סביבה רגשית טובה לפעוטים, אך בכל הקשור לצדדים העסקיים של הגן, ישנו חוסר ידע.
להמשך קריאה

טיפול דינאמי חוויתי מואץ לדיכאון
טיפול נפשי חוויתי דינאמי מואץ הוא שונה, ומתרכז בבניית מודעות מוגברת לחוויית המטופל, רגע אחר רגע, כאשר הוא נחווה בפגישה הטיפולית. המטופל והמטפל נשארים עם הרגש של המטופל ועם החוויה שנקשרה לרגש זה, ובתחושות הפיזיולוגיות של חוויות אלו בזמן שהן...
להמשך קריאה

חרדות בהריון
תקופת ההיריון היא תקופה מלאת חוויות ורגשות. לצד התרגשות ופרץ שמחה ישנם לא מעט דאגות וחששות. אותן חששות, טבעיות וצפויות בסה"כ, יכולות להפוך אצל חלק מהנשים לחרדות ומצבי לחץ מעל הממוצע עד לחרדות קיצוניות.
להמשך קריאה

התקף חרדה
התקף חרדה הוא חוויה פתאומית של פחד עוצמתי אשר מפעיל תגובות פיזיות חמורות, זאת למרות שאין סכנה אמתית או סיבה נראית לעין.
להמשך קריאה

הדרכת הורים מומלצת: סקירה, תרומות, ותוצאות
הדרכת הורים הינה סוג של טיפול המכוון לספק ידע, כלים, הנחיה, ובייחוד תמיכה מאוזנת ולא שיפוטית. בדרך זו ההורים רוכשים כלים ודרכים מותאמות יותר לטפח ולטפל בילדיהם.
להמשך קריאה

הבנת מהות הטיפול הזוגי/משפחתי לעומק
טיפול זוגי ומשפחתי, אם בעבר לא נחשפתם לדבר הזה שקוראים לו טיפול זוגי או משפחתי, ננסה להבין קצת יותר לעומק מה קורה בתוך חדר הטיפול:
להמשך קריאה

הבנה אימהית אמפתית
בעשורים האחרונים מתרחב ומעמיק הידע הנצבר על הקשר בין האם לילדה. מחקרים רבים מתעניינים במשתנים המנבאים את מידת ביטחונו של הילד בהתקשרות עם האם ועוד
להמשך קריאה

בטרמינל
אנחנו יכולים לעבוד עם המטופלים, לנסות להבין את החוויות הטראומטיות שעברו בילדות המוקדמת, המאוחרת, או לאחרונה.
להמשך קריאה

אתמול בשעות הצהרים התקשרה אל המרכז אימא מודאגת
אתמול בשעות הצהרים התקשרה אל המרכז אימא מודאגת: "אני זקוקה בדחיפות לפסיכולוג חברתי, הבן שלי לא מסתדר עם חברים, הוא יושב ספון בחדרו כל היום"...
להמשך קריאה

משפחה מאושרת- מאמר ליום המשפחה
לכולנו חשובה המשפחה. המשפחה שלנו היא הבסיס לאושר שלנו. האם אנחנו מרגישים טוב בתוך המשפחה שלנו?
להמשך קריאה

טיפול זוגי – מה באמת קורה שם?
המחשבה על טיפול זוגי מדאיגה זוגות רבים כיוון שהם חשים כי קיים מעטה של עמימות לגבי המתרחש בו. במאמר זה נסביר מהו טיפול זוגי וכיצד הוא מתרחש.
להמשך קריאה

טיפול זוגי – המתנה לזוגות שאבדו את האהבה
לא כולם מאושרים מבואו של חג האהבה – עבור חלק מהזוגות מדובר בתזכורת כואבת לאהבה שהיתה שם פעם ונעלמה. לזוגות אלו לא יעזרו דובונים ושוקולדים, אלא המתנה הטובה ביותר אותה הם יכולים לבקש לעצמם היא טיפול זוגי.
להמשך קריאה

טיפול זוגי או גירושים? הבחירה היא שלכם
זוגות רבים מפספסים את הסיכוי האחרון לפני גירושים מתוך חוסר הבנה, חששות ואמונות מוטעות ומונעים ממערכת היחסים שלהם את הסיכוי ללבלב שוב במקום להקרע לגזרים במסגרת מאבקי גירושים. אל תעשו זאת לעצמכם, הלחמו על הקשר שלכם ופנו לקבלת טיפול זוגי.
להמשך קריאה

מחלות נפש
מחלת נפש מתייחסת למגוון מצבים שיכולים להשפיע על מצב הרוח, המחשבות וההתנהגות של האדם. תסמינים שכיחים עשויים לכלול תחושות מתמשכות של עצב, חרדה או עצבנות, שינויים בתיאבון או בדפוסי שינה. חשוב להכיר בכך שמחלת נפש היא מצב רפואי אמיתי שניתן...
להמשך קריאה

זמן איכות עם הילדים: יש דבר כזה?
כולנו חולמים ורוצים להיות ההורים הטובים ביותר עבור ילדנו ולהקדיש להם את מירב הזמן, טיפול אהבה וחום. עם זאת ההורות היא משימה קשה ומורכבת, ארוכה ומאתגרת. כל הורה נאלץ לעשות ג'אגלינג בין הורות, זוגיות, עבודה ועוד
להמשך קריאה

איך להצליח בניהול הצוות בגן ילדים פרטי
איך לנהל צוות נאמן? איך לגרום לסייעת להיות אחראית? כיצד לגרום לגננת להגיע עם אנרגיות מתחדשות בכל יום? ניהול צוות הפעוטון מורכב ומצריך מיומנויות ניהול. צוות מנוהל טוב משפיע על כל תחום בגן, החל בפעוטות, דרך ההורים ועד לשיווק הגן.
להמשך קריאה

מצבים פסיכוטיים
מצבים פסיכוטיים יכולים להגרם ממספר סיבות, אך ייחשבו כמחלת נפש רק אם לאדם יש רקע של טראומת עבר המתפרצת כפסיכוזה. כיום ניתן לטפל בתופעה באמצעים תרופתיים וטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
להמשך קריאה

"אין לי אהבה קטנה לתת לך" ייעוץ זוגי – למי? מתי?
"למי יש?" שאלה זו עולה במחשבתי בכל פעם שאני שומע את קולה של הזמרת שירי מימון זועק מילים אלו בשירה 'אהבה קטנה'.
להמשך קריאה

איך מטפלים בזוגיות אובססיבית
כולנו רוצים ליהנות ממערכת יחסים רומנטית שתסחוף אותנו ותהפוך אותנו למאושרים. אך מה קורה כאשר בן הזוג מפתח כלפינו אובססיה ואינו מרפה גם לנוכח נסיונותינו לעזוב אותו?
להמשך קריאה

8 שאלות על גישור לגירושין/ ענת קבילי, עו"ד ומגשרת
גישור לגירושין הינו הליך בו מגשר/ת מסייע/ת לזוג אשר החליט להיפרד, לגבש הסכמות על כל היבטי הפרידה ביניהם, ובכלל זה: הסדרי השהייה עם הילדים, מזונות וחלוקת רכוש.
להמשך קריאה
סל שיקום – דע את זכויותך
סל שיקום הנו מערכת ארצית של שירותים, בהתאם לתחומי החיים השונים, המעניקים לך אפשרויות שיקומיות מגוונות ונועדו לביצוע מטרות החוק.
להמשך קריאה

מקום המטפל בתהליך טיפול פסיכולוגי דינמי
במהלך טיפול פסיכולוגי דינמי קצר מועד נוקט המטפל בגישה אקטיבית ומתערבת, אין שימוש בעקרון של "אסוציאציות חופשיות" ו"לוח חלק".
להמשך קריאה

ייעוץ לבחירת קריירה
ייעוץ בבחירת קריירה ומקצוע בחירת מקצוע ותחום עיסוק היא אחת ההחלטות החשובות ביותר שאנשים מקבלים בחייהם.
להמשך קריאה

טיפול פסיכולוגי – למה זה טוב?
ללכת או להישאר? להילחם או לוותר? לכעוס או לקבל? להקשיב או להתעלם? קוראים לזה התמודדות וכל אחד מאיתנו היה שם לפחות פעם אחת. פסיכולוג יכול לעזור לכוון את התנועה. למה טוב טיפול פסיכולוגי? למי הוא מיועד? למה יש לצפות כאשר...
להמשך קריאה
טיפול ושיקום בבריאות הנפש
למחלה פסיכיאטרית השלכות רבות על המערכת המשפחתית. בספרות תוארו השלכות של מצוקה נפשית וגופנית, קשיים במקום העבודה, מצוקה כלכלית, מגבלות בפעילויות פנאי, אובדן תמיכה חברתית, מתחים בתוך המשפחה ותחושות עצב ואובדן.
להמשך קריאה

האבחנה – טיפול פסיכולוגי דינאמי קצר מועד
הגישה של טיפול פסיכולוגי דינאמי קצר מועד לאבחנה ישנה חשיבות מיוחדת. כיוון שאינה מתאימה עבור כל הפונים, חלק מתהליך האבחנה הוא בדיקת ההתאמה של הפונה לגישה. ישנה עדיפות למידה גבוה של מוטיבציה ובעיה תחומה ומוגדרת היטב. על המטופל לגלות מודעות...
להמשך קריאה

בין טיפול פסיכולוגי דינמי לפסיכואנליזה – מרכז אתרוג
כיום כאשר מדברים על טיפול פסיכולוגי כבר לא מדברים על שכיבה על ספה תוך העלאת זכרונות ילדות בעוד המטפל יושב מאחור רושם ומהנהן. בשנים שעברו מאז ימיו של פרויד טיפול פסיכולוגי עבר שינויים רבים צורניים ותוכניים וכיום הוא מתנהל באופן...
להמשך קריאה

שבר קיומי: חוויית ההורים להתפרצות ראשונה של מחלה פסיכיאטרית אצל ילדיהם
המאמר הנוכחי מתעמק בהבנת חוויות הורים בישראל לאחר התפרצות ראשונה של פסיכוזה אצל ילדיהם, בגיל ההתבגרות והבגרות המוקדמת.
להמשך קריאה

מה עושים עם ילדים שלא רוצים להתחפש בפורים?
כך אנחנו נוהגים לשיר- "חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים. מסיכות, רעשנים, שירים וריקודים…", ונשאלת השאלה- האם חג פורים הוא 'חג גדול לילדים' או שמא 'חג גדול על ילדים'?
להמשך קריאה

למי מתאים אבחון פסיכודידקטי: תיאור מקרה
המקרה מספר על רועי ילד בן 12.5 עולה לחט"ב לכיתה ז. רועי הינו ילד חמוד ונבון יחד עם זאת בלימודים אינו מצליח למצות את יכולותיו.
להמשך קריאה

טיפוח קומפטנטיות חברתית של הפעוט בגיל הרך
בחיבור זו אנסה להראות את החשיבות שבהפעלת תוכניות לעידוד קומפטנטיות חברתיות בגיל הרך ואת הסכנה הכרוכה בהזנחת פן זה .
להמשך קריאה

חשיבותו של פסיכולוג ילדים להתפתחות תקינה
כמעט כל האסכולות הפסיכולוגיות מסכימות כי האופן שבו אנו חווים את גיל הילדות שלנו ישפיע על אישיותנו כאדם בוגר. ההבנה כי להפרעות בילדות יש משמעויות מרחיקות לכת הביאה להכרה בחשיבות הביקור אצל פסיכולוג ילדים.
להמשך קריאה

התקף זעם אצל ילדים
התפרצויות זעם אצל ילדים מה זה? הדבר הראשון כאשר אנו עדים להתפרצות זעם בקרב הילד, שאנו צריכים לעשות בכדי להתמודד באופן יעיל הוא להבין אותם.
להמשך קריאה

ארוחה בגן – לא רק בשביל האוכל…
ארוחה בגן- לא רק בשביל לאכול… הארוחות בגן מספקות עבורנו צרכים שונים. הראשונה בהן היא סיפוק הרעב כמובן. סיפוק זה מביא את הפעוט לשלווה ורוגע. מעבר לכך היא תורמת ומאפשרת יצירת קשרים חברתיים, למידה , פיתוח ערכים וסיפוק צרכים.
להמשך קריאה
תיאורית האינטליגנציות המרובות של הווארד גארדנר
מאמר על תיאורית האינטליגנציות המרובות של הווארד גארדנר ועצות להורים כיצד לפתח את האינטליגנציות המרובות של הילד בבית?
להמשך קריאה

עיסוי תינוקות
למגע יש כוח אדיר, הוא אינו מצריך שפה, הוא בלתי אמצעי והוא מעניק ערוץ תקשורת שמחזק את מערכת היחסים העדינה והקשר בינך, ההורה, לבין התינוק הרך.
להמשך קריאה

יעוץ להורים פתיחת שנה בגן
אחרי קיץ עמוס וגדוש חוויות ובילויים משותפים, שנה חדשה מתחילה לה והגיע הזמן ללכת לגן. הימים הראשונים בגן הילדים עמוסי רגשות ותחושות עבור הילדים וההורים כאחד, הנה כמה דברים שניתן לעשות כדי לצלוח אותם בשלום ובנעימים.
להמשך קריאה

הפרעת קשב וריכוז (ADHD) – תיאור, אבחון וטיפול
בשנים האחרונות עלתה המודעות למשמעותה של הפרעת קשב וריכוז אך לצד זאת, קיימת מגמה לתייג ילדים כבעלי הפרעת קשב וריכוז בצורה גורפת יתר על המידה וללא אבחון מעמיק. אבחון זה, משמעותי מאוד על מנת להבין האם הילד אכן סובל מהפרעה...
להמשך קריאה