אבחון פסיכודיאגנוסטי

מרגישים לאורך זמן שלא טוב לכם, מתמלאים בתחושות לא נעימות ואף מצוקה? אל תישארו במצב הזה ללא טיפול מתאים. אבחון פסיכודיאגנוסטי, שנערך על ידי פסיכולוגים קליניים בעלי הכשרה מעמיקה בתחום האבחון וכולל שימוש במבחנים אובייקטיבים והשלכתיים, הוא כלי שבכוחו לנבא דפוסי התנהגות, מצבים שבהם התפקוד עלול להיפגע ומיקוד הקשיים וההתערבויות הטיפוליות המתאימות כדי להוביל לשיפור באיכות החיים.

אבחון פסיכודיאגנוסטי במרכז אתרוג הוא מסע אל נבכי האישיות שלך. זהו האבחון הפסיכולוגי המקיף ביותר שקיים, מעין "מפה מנטלית" שמפרטת באופן מורכב תפקודים קוגניטיביים, עולם פנימי, חוויות רגשיות ודינמיקה בין אישית. מעבר לתיאור של תכונות וקווי אישיות, מטרת האבחון הפסיכודיאגנוסטי ליצור תמונה אינטגרטיבית ומעמיקה לגבי העולם הפנימי שכולל את התפקוד הרגשי והקוגניטיבי של המאובחן ויחסי הגומלין ביניהם.

נעים להכיר – מרכז אתרוג

אתרוג הוא מרכז לאבחון וטיפול פסיכולוגי. כל אנשי המקצוע שלנו הם פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים בעלי ניסיון רב בתחום האבחון הפסיכודיאגנוסטי. הצוות עובר הכשרות מתמשכות ואנו מתגאים במסירותנו למצוינות בתחום האבחון.

האבחון אצלנו מתקיים באווירה מכבדת ונעימה, תוך התכווננות מרבית לצרכים הייחודים שלכם. במרכז תמצאו את הפסיכולוגים המאבחנים שלנו בזמינות מלאה, במחירים הוגנים ועם הנגשה של האבחון עד לבית הלקוח.

למי זה מתאים, ומתי מומלץ לפנות לאבחון פסיכודיאגנוסטי במרכז אתרוג?

  • קשיים רגשיים ותפקודיים: אבחון פסיכודיאגנוסטי במכון אתרוג מתאים לילדים ומבוגרים שמתמודדים עם אתגרים רגשיים ותפקודיים, למשל בבית ספר, באקדמיה או בעבודה. הוא הופך לבעל ערך רב במיוחד כאשר יש קשיים רגשיים ופערים תפקודיים שרוצים למקד אותם ולהבין את המקור שלהם.
  • שאלות קוגניטיביות, תפקוד ירוד ותת-הישגיות: האבחון מציע תובנות לגבי תפקוד קוגניטיבי ויעיל בזיהוי ואיתור של קשיי למידה, הפרעות בקשב ובריכוז, וכן ביצירת הבחנה בין מצבים שבהם הקושי הקוגניטיבי נובע מגורמים נוירולוגים אורגניים לעומת ירידה בתפקוד על רקע רגשי שלא מאפשר לאדם למצות את מלוא הפוטנציאל האינטלקטואלי שלו, מה שגורר תסכול וסבל.
  • חשד להפרעות רגשיות: במקרים בהם קיים חשד להפרעה רגשית וקיימת שאלה אבחנתית, למשל על ידי פסיכיאטר, האבחון הפסיכודיאגנוסטי יכול לסייע במיקוד אבחנות מצבים רגשיים מגוונים שביניהם דיכאון, חרדה, הפרעות אישיות, הפרעות על הספטקרום הפסיכוטי, פוסט-טראומה ועוד.
  • חיפוש וגילוי עצמי בצמתי חיים חשובים: אבחון פסיכודיאגנוסטי מתאים לאנשים סקרנים שחווים בלבול לגבי הכיוון שלהם בחיים, למשל התלבטות לגבי תחום לימודים או תעסוקה, ומעוניינים להבין טוב יותר מה מתאים להם וליכולות שלהם.

מה כולל מבחן פסיכודיאגנוסטי ואיך הוא מתבצע?

מבחן פסיכודיאגנוסטי הוא תהליך שדורש אורך רוח וסבלנות. הוא נמשך בממוצע בין 4-7 שעות ועל כן ברוב המקרים יחולק על פני שניים או שלושה מפגשים. הדבר אף ברור יותר כאשר מדובר באבחון פסיכודיאגנוסטי לילד.

תהליך האבחון כולל מספר שלבים:

  1. פגישת אינטייק – הפגישה הראשונה תהיה לרוב פגישת אינטייק שהיא בעצם פגישת היכרות והערכה ראשונית שמטרתה היא להבין את הסיבות לפנייה לאבחון ולהכיר את קצת יותר את הפונה ואת קורות חייו.
  2. סדרת מטלות – החלק העיקרי של האבחון כולל ביצוע של מטלות שונות. כאמור, חלק מהמטלות הן מובנות יותר וכוללות הוראות ברורות ומפורטות. בחלק זה נכללות מטלות חשבון, זכירה, אוצר מילים וכדומה, שיזכירו לחלקנו קצת את בית הספר, לצד מטלות אחרות של פתרון בעיות שאינו נסמך על ידע נרכש קודם.
    המטלות הרגשיות הן כאמור עמומות יותר ועשויות לכלול הנחיה מהנבחן לצייר ציורים, לספר סיפורים וכדומה. כמו כן, תיתכן גם העברה של מספר שאלונים שהם יתבקש המאובחן לדרג את מידת ההסכמה שלו עם אמירות שונות.
  3. ניתוח החומר וכתיבת דו"ח אבחון (על ידי המאבחן).
  4. פגישת פידבק – פגישה נוספת בה ימסור המאבחן לפונה את הממצאים העיקריים שעלו באבחון, בדגש על הנושא/השאלה שבגינו הפונה פנה. זוהי פגישה חשובה ובעלת ערך מוסף, שכן בה ניסיון משותף של המאבחן והפונה, תוך התבססות על ממצאי האבחון, לכונן הבנה חדשה על עולמו של הפונה.

מהם התחומים שנבדקים באבחון פסיכודיאגנוסטי?

התחום הקוגניטיבי

מתעמק ביכולות קוגניטיביות שונות במצבים ברורים ומובנים, תוך הערכת מיומנויות מילוליות, תפיסתיות, זיכרון, מהירות עיבוד ועוד. הוא מזהה חוזקות, קשיים פוטנציאליים ובודק אחידות או פערים בין תפקודים קוגניטיביים, שכן פעמים רבות תמונה של פערים היא אינדיקציה חשובה לגבי מוקדי קושי וכוח ויכולה ללמד גם על לקויות למידה, קשיי קשב וריכוז וקשיים רגשיים כאלה ואחרים.

ההערכה גם בודקת את תהליכי עיבוד המידע, התפיסה והחשיבה, ויוצרת גשר בין התחום הקוגניטיבי והרגשי.

התחום הרגשי

החלק הרגשי מאפשר להעריך מה קורה לאנשים במצבים פחות מובנים ויותר עמומים של החיים, שבהם הם צריכים להישען, לתת פשר, ולפרש את המציאות דרך העולם הפנימי שלהם.

באמצעות מבחנים השלכתיים ושאלונים, הערכה זו בוחנת את היחס בין כוחות ומשאבים פנימיים לבין לחצים ומתחים פנימיים, תפיסה עצמית, תפקוד בין אישי, חוויות רגשיות, חרדה ומנגנוני הגנה.

חלק זה מצייר תמונה בעלת ניואנסים של הנוף הרגשי ומציע תובנות והבנות מעמיקות על עולמו הפנימי של הנבחן.

החשיבות של אבחון פסיכודיאגנוסטי

התערבות מוקדמת להפרעות רגשיות: איתור ואבחון הפרעות רגשיות מוקדם מאפשר התערבות ותמיכה בזמן, ועל כן הוא מונע הסלמה פוטנציאלית של אתגרים נפשיים ומקדם התפתחות וצמיחה.

תכנון תוכנית טיפול: זיהוי מדויק של הקשיים, ארגון האישיות והמצב הרגשי והקוגניטיבי על ידי אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא בגדר מידע רב-ערך לגורמים המטפלים על מנת שיוכלו לדייק ולהתאים את תוכנית הטיפול וההתערבויות שלהם בהתאם לצרכים הייחודיים של המטופל.

תמיכה ממוקדת: הבנת כוחות ואתגרים קוגניטיביים ורגשיים מסייעת בפיתוח אסטרטגיות ותמיכה ממוקדות לצמיחה אישית, למשל במקרה של הקלות לימודיות בלקויות למידה וקשיי קשב או במקרים המצריכים התערבות של גורמי שיקום או רווחה.

מערכות יחסים משופרות: אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא כלי יעיל לאיתור סגנונות תקשורת ודפוסי יחסים בעייתיים, שאם לא מזוהים ומטופלים, עלולים ליצור אכזבות חוזרות ונשנות.

הבנה הוליסטית ומעמיקה בזמן קצר: אבחונים פסיכודיאגנוסטים מספקים תמונה אינטגרטיבית, החושפת כיצד יכולות קוגניטיביות, רגשיות ובינאישיות משתלבות זה בזה כדי ליצור את המרקם השלם של האישיות שלך, בזמן קצר יחסית.

למה לבחור באבחון פסיכודיאגנוסטי במרכז אתרוג?

במרכז אתרוג תמצאו פסיכולוגים מאבחנים מומחים שרק מחכים להעשיר אתכם בתובנות ובידע שלהם, תוך זמינות מרבית ומחויבות לרווחתכם. אנו מתגאים במחירים הוגנים, תוך הנגשה של שירותי האבחון שלנו עד לבית הלקוח, מה שהופך את התהליך לקל מתמיד. בחרו במכון אתרוג וצרו קשר עוד היום לאבחון פסיכולוגי מקיף, מותאם אישית וללא טרחה.

עודכן בתאריך: 12 בדצמבר 2023

דילוג לתוכן