איך מטפלים בזוגיות אובססיבית

כולנו רוצים ליהנות ממערכת יחסים רומנטית שתסחוף אותנו ותהפוך אותנו למאושרים. אך מה קורה כאשר בן הזוג מפתח כלפינו אובססיה ואינו מרפה גם לנוכח נסיונותינו לעזוב אותו? זוגיות אובססיבית הינה הרסנית ומסוכנת. במאמר זה נזהה את הסימנים לזוגיות אובססיבית וכיצד ניתן לטפל בה.

אהבה רעה

מערכת יחסים בריאה וטובה היא מערכת שבה כל אחד מבני הזוג, מרגיש שהוא נותן ומקבל במידה דומה, שהוא מקבל תמיכה והבנה מבן הזוג ושיש שיח מכבד ונינוח. כאשר מערכת יחסים אינה עונה על צרכיו של בן הזוג רצוי לסיים אותה בפרידה יפה ולהמשיך הלאה למערכת יחסים טובה יותר. במקרה ובן הזוג, גבר או אישה, אינו מוכן להפרד, מסרב ומקשה, מאיים ומטריד, ייתכן והוא מפתח אובססיה כלפי הצד השני. אובססיה למושא אהבה יכולה להתרחש גם כשמעולם לא היתה מערכת יחסים זוגית והאדם מחזר ללא הרף וללא ליאות גם לאחר שנדחה מספר פעמים בצורה ברורה וחד משמעית.

מה הסימנים שאתם במערכת יחסים אובססיבית?

באם מתקיימים התנאים הבאים על ידיכם או על ידי בני זוגכם, נורה אדומה צריכה להידלק מעל ראשכם:

  • קנאות בלתי סבירה, חיטוט במכשירי הטלפון שלכם או מעקב אחרי תנועותיכם אינה בריאה. כמובן שבן הזוג צריך לדאוג לכם אך לא עד כדי פלישה לפרטיותכם או התערבות במערכות יחסים נורמליות עם החוג החברתי שלכם ובני המשפחה.
  • חיזור ללא לאות גם לאחר דחיה, הצקה והטרדה, שליחת הודעות או מעקב אחריכם יכול להיות נורה אדומה כי מדובר במחזר או מחזרת אובססיבים שאינם מסוגלים לקבל לא.
  • סירוב להפרד ולסיים קשר רומנטי על אף רצונכם לעשות כן, איומים והטרדות, הטלת אימה על בני זוג חדשים או הפרעה לקשר זוגי חדש.

מה ניתן לעשות?

בני זוג כועסיםבמידה ואתם המאוהבים האובססיביים ואינכם מסוגלים להרפות ממושא אהבתכם גם לאחר שהביע בצורה ברורה כי אינו מעוניין בכם, פנו לעזרה מקצועית. באמצעות טיפול פסיכותרפי תוכלו להפרד באופן חד צדדי ממושא האהבה שלכם תוך קבלת תמיכה ומענה רגשי מלא למצוקתכם. פעמים רבות אהבה אובססיבית היא ביטוי לחרדת נטישה ולצורך עז בחום ואהבה. במהלך הטיפול נוכל לתת מענה לאספקטים אלו ולהבין את הגורמים להם.

במידה ואתם הסובלים ממחזר בלתי נלאה עד כדי איומים והטרדות, פנו לרשויות. ניתן להשיג צו הרחקה ואפילו לדרוש חוות דעת פסיכולוגית או פסיכיאטרית של המחזר על מנת להרחיקו ממכם.

איך להיפרד יפה מבת או בן זוג אובססיבי?

פעמים רבות בן הזוג אינו מוכן להרפות מן הקשר הזוגי בעקבות טראומה רגשית שעבר והפחד לחזור עליה שוב, פחד לחיות את חייו לבדו ותלותיות בבת או בן הזוג. טיפול זוגי יכול לסייע לכם להתיר את הקשר הרומנטי באופן שבו שני הצדדים יוכלו לראות את עתידם בנפרד בצורה בהירה יותר. במהלך פרידה בתהליך טיפול זוגי המטפל יעניק תמיכה רגשית לבן הזוג הנעזב ויעזור לו לתכנן את חייו בנפרד באופן שיאפשר לו לראות את עתידו באופן חיובי יותר ולראות את היתרונות שבסיום הקשר הזוגי שנכשל ובא אל סופו.

זוגיות אובססיבית עלולה לגרום סבל רב הן למושא האהבה והן לבן הזוג האוהב שמתקשה להפרד. באמצעות טיפול רגשי מקצועי ניתן לסיים קשר רומנטי תוך הענקת תמיכה רגשית מלאה לבן הזוג הנעזב על מנת שיוכל לראות בבהירות ובאופן חיובי יותר את עתידו בנפרד. במידה ואתם סובלים מאובססיביות בזוגיות, טיפול מקצועי יכול לסייע לכם להבין את הגורמים לכך ולשחרר את אהובכם לטובת קשר זוגי חדש, מוצלח ובריא יותר.

טיפול באובססיביות בזוגיות במרכז אתרוג בחדרה או אונליין בזום

נעים להכיר, אנחנו מרכז אתרוג, מרכז לאבחון וטיפול פסיכותרפי וטיפול זוגי בחדרה, פרדס חנה-כרכור. אנו מתמחים במספר גישות, בדגש על טיפול דינמי חוויתי מואץ (AEDP) ומטפלים בהתאמה אישית באחת מהן או בשילוב של כמה מהן על מנת לאפשר לכם ליהנות מחיים עשירים יותר וממצים יותר בתחום הרגשי, החברתי והמשפחתי. כל אנשי המקצוע שלנו הינם בוגרי תואר שני לאחר התמחות ובעלי נסיון רב בתחום הטיפולי. הטיפול אצלנו מתקיים באוירה מכבדת ונעימה, לרוב באמצעות שיחות אך גם באמצעות אמנות, תנועה ומוסיקה. אנו מאמינים כי לכל אדם יש זכות לנפש בריאה בגוף בריא, זכות לחיות חיים מלאים ומספקים, לבחור את הבחירות הנכונות ולטוות סביבו מארג של קשרים משפחתיים וחברתיים תומכים אשר יהוו רשת בטחון עבורו לכל אתגרי החיים המצפים לו.

למטופלים שאינם מאיזור חדר והשרון, אנו ממליצים לפנות לייעוץ או טיפול אונליין בזום. אם את מעוניינת להיפרד מגבר אובססיבי או אתה מעוניין להיפרד מאישה אובססיבית, אם אתם כזוג רוצים לבדוק אפשרויות טיפול, עשו את הצעד הראשון ופנו אלינו לייעוץ ראשוני.

עודכן בתאריך: 21 באפריל 2024

דילוג לתוכן