טיפול דיאדי – הורה ילד

טיפול דיאדי מתאים לילדים בגיל הרך ובשנות בית הספר היסודי, ומיועד למענה לבעיות נפוצות כמו: מרדנות, התפרצויות זעם, הפרעות התנהגות, קשיים בתקשורת ועוד. הטיפול הדיאדי – בהורה ובילד ביחד – נובע מהבנה עמוקה בחשיבות הקשר בין ההורה לילדו, כאשר במפגש של המטפל איתכם, ההורים, נוצר דיאלוג שמקדם ומשפר את היחסים בין הילד לביניכם.

מה זה טיפול הורה-ילד או טיפול דיאדי?

אנחנו מגיעים להורות ללא ספר הדרכה או כללים, אך עם הרבה נכונות ורצון לבנות מערכת יחסים טובה ובריאה עם הילד שלנו. כהורים, יש לנו אחריות גדולה כלפי הילד והאינטראקציה בינינו לבינו מניחה את היסודות לכלל מערכות היחסים העתידיות שלו.

מתוך מערכת ההשפעות ההדדיות והיחסים הנבנים ביניהם, נבנית התפתחותו הרגשית, החברתית והשכלית של הילד.

טיפול דיאדי מתייחס להורים כ"סוכני השינוי" וההשפעה המרכזית ביותר בחיי הילד, ועל כן חשוב כי ישתתפו בתהליך טיפול דיאדי באופן פעיל. גישה זו מחשיבה מאוד את מעורבותם ותרומתם הייחודית של כל אחד מן ההורים: אמא ואבא.

הערכה של טיפולים בבעיות מגוונות של ילדים מלמדת שמעורבות גבוהה של הורים בטיפול תורמת משמעותית לקצב והצלחת הטיפול.

איך מתבצע הטיפול?

המטפל נפגש מדי שבוע עם הדיאדה אם-ילד או אב-ילד לסרוגין, ובנוסף לכך נערך מפגש הדרכת הורים אחת לשלושה שבועות.

המטפל צופה ישירות ביחסים ובאינטראקציה בין ההורה לבין הילד, ובשונה מהטיפול הפסיכולוגי הפרטני, הוא אינו מסתמך רק על דיווחי ההורים. בסיוע המטפל, יכול ההורה "בזמן אמת", תוך כדי אינטראקציה עם ילדו, לחשוב ולהבין את ילדו בדרך חדשה ואחרת ולשנות את דרכי התקשורת עמו.

במפגש הדיאדי ההורים והילד לומדים יחד על הכוונות, המחשבות והרגשות שמכוונים את התנהגותם. במפגשי הורה-ילד המטפל גם מציע ומעודד דרכים שונות לאינטראקציה של ההורה והילד, היכולים להוביל לשינוי בתפיסת ההורה את עצמו, את הילד ואת היחסים ביניהם.

המוקד הוא הבנת הילד, צרכיו ועולמו הפנימי כפי שמשתקף במפגש הדיאדי הורה-ילד וע"פ דווחי ההורים על ההתנהלות בבית. המטפל מעביר גם ידע פסיכולוגי התפתחותי, ומנחה אתכם באופן ישיר וברור כיצד לתמוך או לעזור לילד להתמודד עם קושי מסוים. בנוסף, עוזר לכם המטפל להבין את העמדות הרגשיות, המקשות בהתמודדות עם הילד ומעכבות את התפתחותו.

עודכן בתאריך: 14 בינואר 2024

דילוג לתוכן