הפרעת חרדה היא הפרעה נפשית נפוצה מאוד, וסובלים ממנה עד כ-10% מבני האדם (מבוגרים וגם ילדים). אלו הסובלים מהפרעת חרדה מתמודדים עם תחושת חרדה קבועה או עם התקפי חרדה הבאים והולכים. לדוגמה: אדם הסובל מחרדה ממקומות סגורים, יסבול מהתקף חרדה-פאניקה בעת שהייה במקום סגור, אבל גם יחוש חרדה מתמשכת כשיחשוב על מקומות סגורים ויימנע מלשהות בהם.
ניתן לחלק את הפרעות החרדה לכמה קבוצות בולטות
חרדות כלליות/הפרעת חרדה מוכללת – זוהי הפרעת חרדה כללית, הבאה לידי ביטוי באי שקט כללי. הסובלים ממנה לרוב יהיו מוטרדים ממשהו – גורם כלשהו בחייהם, שיכול להיות גם גורם משתנה.
חרדה חברתית – הפרעת החרדה הנפוצה ביותר, הגורמת לאנשים לחוש חוסר שקט ופחד מפני מצבים חברתיים וסיטואציות בהן הם אמורים לדבר בפני קהל, לאכול בפומבי ועוד.
הפרעת פאניקה – קשורה גם היא להפרעות חרדה ולמצבים בהם לאדם יש פוביה ממוקדת מפני דברים ספציפיים, לדוגמה: פחד גבהים, פחד מזריקות, פחד מדם, מרופא שיניים, טיסות, ליצנים, חרדת בחינות, חיות, ועוד. כשאדם הסובל מפוביה מסוימת נתקל במצב מעורר חרדה, הוא עלול להגיב בעלפון, היסטריה, בכי ופחד קיצוני. הדבר עלול לפגוע באיכות חייו וגם לגרום לחרדה להתרחב (לדוגמה: אדם הסובל מפחד מכלבים יפחד מכל בעלי החיים וממש יפחד לצאת מהבית).
אגרופוביה – הפרעת חרדה הגורמת לפחד מיציאה מהבית ופחד ממרחבים פתוחים (כמו כבישים). חרדה זו יכולה ממש לשתק את חיי האדם הלוקה בה.
הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) – הפרעה שבמהלכה קיימת התנהגות כפייתית החוזרת על עצמה שוב ושוב ללא שליטה וגם ללא מטרה, כמו: שטיפת ידיים שוב ושוב, הדלקה וכיבוי של אורות, נעילת דלתות, בדיקה של הגז, ועוד.
פוסט טראומה (PTSD) – הפרעת חרדה המתפתחת בעקבות אירוע טראומטי שצר זעזוע בנפשו של האדם. האירוע צף וחוזר בכל פעם שהאדם נזכר בו, בחוויות שחווה, בטראומה עצמה, כשהוא מגיע למקום בו קרה האירוע, למקום דומה, למשהו שמזכיר לו אותו ועוד.