תהליך הטיפול בהפרעות קשב
בעת מפגש עם מטופל הסובל מהפרעות קשב, אני ניגשת אל תהליך הטיפול דרך שלושה מוקדים שיהוו את הבסיס להתמודדות יעילה ופרקטית:
- הבנה – הפרעת קשב היא חווית חיים אחרת, היא תמיד איתך. היא מלווה אותך בכל תחום: בקריירה, בזוגיות, בהורות, בשינה, ועוד. כאשר יש הבנה ומכירים בכך, הבושה והאשמה יכולים לפנות את מקומם וניתן לעבוד על צמצום הפער בין הרצוי למצוי.
- ליווי – אחד המרכיבים המרכזיים המאפיינים את הפרעת הקשב, הם קשיי ההתארגנות. ניהול הזמן והתמודדות עם עומס המטלות הן בתחום העבודה והן בתחום האישי. חשוב מאוד להיעזר באיש מקצוע שיעזור להתמקד, להתארגן וילווה אותם באופן צמוד.
- סבלנות – אחד המאפיינים של המתמודדים עם הפרעת קשב, בעלי מרכיב ה-H (בהתייחס ל: Hyperactive), היא הנטייה לפעול מהדחף, באופן תזזיתי והיפראקטיבי. איש מקצוע המלווה אותם, מסייע להם לווסת את ההתמודדות עם אותם הדחפים, התזזיתיות וההיפראקטיביות בצורה מושכלת, מכוון אותם בחזרה אל המטרה, אל המסלול ובסבלנות.
ניסיוני כולל עבודה במסגרות שונות, שאפשרו לי מפגש עם מגוון אוכלוסיות. אלו דרשו את הרחבת הפרספקטיבה, הגמישות והאדפטציה מצדי, בכדי למצוא עבור כל מטופל את "המפתח" המתאים לנפשו. במילים אחרות – תפירת החליפה המותאמת למידות המטופל, שתוביל ליצירת שינוי, התקדמות או הקלה בסימפטומים שעמם הגיע לטיפול.