אנו באתר אקספרטס יצרנו תו איכות למטפלים בעלי הכשרה מקצועית מעוגנת בחוק, בהתבסס על בדיקות רקע מעמיקות, ניסיון מקצועי מוכח, ראיון אישי וחוות דעת אובייקטיביות מאומתות שאנו אוספים. המטפלים המומלצים שלנו כאן כדי להציע לך מרחב בטוח לחקור את המחשבות והרגשות שלך בפתיחות.
בין אם אתם חווים משבר נקודתי, מתמודדים עם אתגרי החיים או מחפשים לצמוח מבחינה אישית, טיפול פסיכולוגי מציע מרחב בטוח להתבוננות והבנה עצמית. זה המקום לעשות שינוי עמוק ומשמעותי בחייכם. באתר אקספרטס תמצאו מטפלים ופסיכולוגים מומלצים שעומדים בתו איכות של מקצועיות בלתי מתפשרת.
ד"ר ניסים קונקי
טיפול פסיכולוגי במרכז אתרוג בחדרה
ריקי מרקביץ יעקבס
יותם פלג
טיפול פסיכולוגי הוא הזדמנות מצוינת לשים את עצמך במרכז ולשמוע את הקול האישי שלך קצת יותר טוב בתוך כל ההמולה הסואנת שמסביב, דווקא בעולם שנדמה שהולך ושוכח מהו מפגש אמיתי, קרוב ואותנטי. הטיפול מציע מרחב בטוח להתבוננות והבנה עצמית.
גישות טיפוליות: להתאים את הטיפול אליך
טיפול פסיכודינמי – הטיפול ה"קלאסי":
- מכונן שינוי אישיותי עמוק דרך חשיפה הדרגתית של תהליכים פנימיים לא מודעים וההשפעה שלהם על מערכות יחסים ודפוסים אישיים ובינאישיים.
- מתמקד ברצף האסוציאציות החופשיות של המטופל, תוך דגש על עיבוד החוויה הרגשית שלו בתוך הקשר הטיפולי ובאזורים נוספים של חייו.
- לרוב מדובר בטיפול ארוך טווח, שמשתרע על פני חודשים עד שנים.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT):
- מטרתו להפחית סימפטומים נפשיים נקודתיים.
- ממוקד באיתור ושינוי של דפוסי חשיבה והתנהגות לא בריאים ואימוץ של דרכי התמודדות חלופיות.
- לרוב מדובר בטיפול קצר מועד, עם הנחייה לעבודת בית מצד המטופל.
- הוכח כיעיל עבור חרדה, פוביות והפרעות ספציפיות.
טיפולי "הגל החדש":
- גישות אינטגרטיביות (כמו "סכמה-תרפיה") שמשלבות קשר רגשי עם עבודה קוגניטיבית.
- דגש על טכניקות חווייתיות, כמו דמיון מודרך ומשחקי תפקידים, בכדי לאפשר למטופל להיות במגע עם העצמי שלו.
התחילו כאן
כמי שמבינים את הקושי, אך גם את הערך העצום שבטיפול, חשוב לנו להפוך את המגע הראשוני עם עולם הטיפול הנפשי לנעים ומאיים הרבה פחות ולהציע את המטפלים הטובים והמתאימים לכם ככל האפשר.
אנו משקיעים מאמץ רב בבחירת פסיכולוגים בעלי תחומי טיפול מגוונים ובעלי הסמכה וניסיון מעשי עשיר. בלחיצת כפתור תוכלו לבדוק את תחומי המומחיות של כל פסיכולוג, את הניסיון האישי והאג'נדה הטיפולית שלו וליצור קשר עם מי שנראה לכם הכי מתאים.
שאלות ותשובות נפוצות
-
רבים תוהים מה בעצם קורה בטיפול הפסיכולוגי. אחת הסטיגמות שיש לאנשים בנוגע לטיפול היא שהפסיכולוג "ינתח ויבקר" אותם, שיתמקד רק ב"איפה הם לא בסדר", ולכן הם בוחרים להימנע מראש.
אכן, יש משהו מאיים, אולי אפילו מפחיד, בלהגיע לטיפול, לפגוש אדם זר ולשפוך בפניו את הלב. הפחד הזה הוא פחד לגיטימי ואפילו רצוי ובריא.
אחת המטרות הראשונות של הפסיכולוג המטפל היא להפחית את הפחד בהדרגה ולאפשר למטופל להרגיש יותר בנוח להכניס את המטפל לעולם שלו. חשוב לזכור שבטיפול המטופל הוא זה שמכתיב את הקצב, ולא המטפל. המטפל שם עבור המטופל ולא להפך. הוא שם בשביל ללוות את המטופל בדרך האישית שלו, לשמור עליו כשצריך ולהיכנס יחד אתו למקומות חשוכים מהם נמנע ולעזור לו להאיר אותם, תוך נקיטה של עמדה אמפטית ולא שיפוטית.
הטיפול מאפשר למטפל ולמטופל להתבונן ביחד על סוגיות שבהם עסוק המטופל בחייו ולהעמיק את ההבנה כלפי יחסו והתנהגותו ביחס אליהן: מה מפעיל אותו? מה עושה לו טוב? מה מכעיס או מעציב אותו? ובאילו דרכים הוא מתמודד עם הקשיים שלו.
-
בחירת המטפל הנכון היא הכרחית וחשובה. סמכו על האינסטינקטים שלכם במהלך שיחת הטלפון הראשונית והפגישה הראשונה.
שקלו המלצות מחברים או מכרים אבל זכרו, כל חיבור הוא ייחודי.
באקספרטס אספנו עבורכם בקפידה צוות של פסיכולוגים קליניים ומטפלים מומלצים. גלו בלחיצה פשוטה את המומחיות, הניסיון והגישה הטיפולית שלהם.
-
החוזה הטיפולי, שנקבע בתחילתו של הטיפול, מתווה את ההיבטים המעשיים של הטיפול ומערכת היחסים הטיפולית.
מטרתו היא להבהיר את מסגרת הטיפול, תוך התייחסות לפרטי הפגישות, המטרות הטיפוליות ואת כללי הסודיות והמחויבות המשותפת בינך לבין המטפל/ת שלך.
-
שאלה נפוצה נוספת בקרב פונים לטיפול היא האם לבחור בפסיכולוג או בפסיכולוגית.
גם כאן, אין חוקיות ומומלץ ללכת עם תחושת הבטן שלכם.
אם אתם מתלבטים ומתקשים להכריע, נסו לקבוע פגישה ראשונה במקביל, גם אצל פסיכולוג וגם אצל פסיכולוגית, ולהבין עם מי אתם מרגישים נכון ונוח יותר להמשיך.
-
הטיפול למעשה מתחיל כבר בשיחת הטלפון הראשונה עם המטפל שכבר בה אנחנו מקבלים אינדיקציה ראשונית לגבי החיבור שעשוי להיווצר עמו.
אם הרגשתם נעים בשיחה והחלטתם להמשיך לפגישה ראשונה, שאלו את עצמכם האם המטפל מרגיש לכם כמו מישהו שתוכלו לסמוך עליו שיוביל את התהליך? האם אתם מרגישים בנוח במחיצתו? מרגישים שבהדרגה תוכלו להכניס אותו לעולמכם? שהוא מבין אתכם? אין אלא ללכת עם תחושת הבטן במקרים האלו, ובמידה והתשובות לשאלות האלו חיוביות, כנראה שכדאי להמשיך לתת הזדמנות.
כולנו אוהבים לקבל המלצות מחברים. המלצה מחבר או אדם שקרוב אליכם היא תמיד טובה אבל גם כאן חשוב לזכור שאם האדם הממליץ הרגיש בנוח עם מטפל מסוים זה לא אומר בהכרח שגם אתם תרגישו בנוח אתו. אנשים שונים ונבדלים זה מזה ולכן כל אינטראקציה היא שונה וייחודית לאנשים אשר מעורבים בה. לכן, חשוב ללכת עם תחושת הבטן לגבי החיבור שנוצר גם במקרים האלו.
הפגישה תכלול בדרך כלל היכרות והצגה עצמית הדדית של הפסיכולוג והמטופל. הפסיכולוג יציג את הכשרתו ומומחיותו והמטופל יציג את עצמו ואת הסיבות שהביאו אותו לטיפול.
בהיבט המעשי, יחליטו המטפל והמטופל על יום ושעה קבועים שבהם ייפגשו, על אורך הפגישה (אורך פגישה טיפולית הוא 50 דקות ברוב המקרים), מיקומה והסדרי התשלום במידה ומדובר על טיפול פרטי. כמו כן, יוגדרו כללי שמירת סודיות והמחויבות של שני הצדדים לקשר ולתהליך הטיפולי.
עודכן בתאריך: 23 ביולי 2024