ההיסטוריה של הטיפול המקוון – מאז ועד היום
לאחר מלחמת העולם השנייה התפתח תחום הייעוץ הפסיכולוגי המודרני. את המונח "ייעוץ" טבע קרל רוג'רס, שבשל הכשרה לא מספקת לא הורשה להגדיר את מקצועו כפסיכותרפיסט. בשנות ה-40 וה-50 של המאה הקודמת הוגדרה לראשונה מומחיות חדשה בשם "פסיכולוגיית ייעוץ" והאגודה לפסיכולוגיית הייעוץ אגדה בתוכה (ומאגדת עד היום) פסיכולוגים, סטודנטים ואנשי מקצוע, המחויבים לקדם חינוך, מחקר מדעי, הכשרה, תרגול ועניין מקצועי הקשור לתחום הפסיכולוגיה. בעשורים שלאחר מכן התרחב תחום פסיכולוגיית הייעוץ והוא כיום מקצוע לכל דבר, המוכר בכל מדינות העולם.
בשנת 1972 נערכה לראשונה הדמיה לפגישת פסיכותרפיה ממוחשבת בסטנפורד ב-USLA, היא נחשבת עד היום לייעוץ הפסיכולוגי המקוון הראשון. ההדמיה נערכה בו זמנית עם השקתן של קבוצות עזרה עצמית ראשונות שזכו לפופולאריות רבה. בשנת 1995 אישה בשם מרתה אינסוורת, מומחית לתקשורת וקהילה מקוונת מאז שנת 1982, הקימה את Metanoia, מתוך רצון לשבור חסמים שמנעו מאנשים לקבל את העזרה שהיו זקוקים לה. Metanoia כוללת כיום שלושה אתרים לחינוך ובריאות הנפש. איינסוורת' טענה כי הייעוץ הפסיכולוגי המקוון הראשון שהוצע לאנשים היה "שאל את הדוד עזרא", שפותח בשנת 1986 על ידי צוות אוניברסיטת קורנל עבור הסטודנטים שלה. בשנת 1995 החלו להופיע ברשת שירותים מקוונים שונים, שהיו מבוססים על גביית עמלה, שהציעו לציבור ייעוץ בנושא בריאות הנפש. בין השנים 1994-2000 קבוצת "השומרונים", מדריכי משבר מנוסים ובעלי ותק, הציעה גם היא שירותי תמיכה פסיכולוגית באמצעות הדואר האלקטרוני, שמטרתה הייתה למנוע מקרי התאבדות.
כיום ייעוץ פסיכולוגי אונליין מהווה עבור אנשים רבים צורך, שהיה בלתי ממומש עד לפני כ-15 שנה, לקבל סיוע ממטפל מקצועי מרחוק. בעבר אותם אנשים היו אנשים ממעמד נמוך, בעלי מוגבלויות שונות או שמרחק פיזי מנע מהם להגיע לפסיכולוג לקבל עזרה. כיום, בעידן בו החברה והטכנולוגיה מנסים לספק לנו את כל מבוקשנו בתוך המרחב הפרטי בו אנו חיים, בני האדם מגלים שהם יכולים לעבוד מהבית, ללמוד מהבית, לבצע קניות מהבית, למצוא בן זוג מהבית ובאופן כללי לבצע כמעט כל אינטראקציה חברתית, ללא המגע והנוכחות הפיזית שהיו נחוצים לנו בעבר. בין היתר, גם הטיפול הפסיכולוגי עבר מהפכה של ממש וכיום ייעוץ פסיכולוגי אונליין, שבמהלכו ניתן לקבל תמיכה נפשית ורגשית ברשת ממומחים – הפך לדבר שבשגרה.
בתקופה בה אנו חיים כעת, לא חובה להגיע יותר אל מרחב טיפולי משותף ונקי כדי לקבל סיוע ותמיכה מפסיכולוג. אפשר לקבל מענה מאיש מקצוע באופן מקוון, אפקטיבי וקבוע, כאשר המטופל והמטפל קובעים פגישה, שוהים כל אחד במרחב אחר ונפגשים באמצעות שימוש בפלטפורמות אינטרנטיות שונות המקשרות ביניהם.