הדרכת הורים לטיפול בחרדת נטישה אצל ילדים
בגלל שחרדת נטישה היא מצב פסיכולוגי, במידה והיא לא עוברת לאחר חודש ולאחר שניסיתם לטפל בה בעצמכם ולהרגיע את הילד, כדאי מאוד לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכם. אז לאן ניתן לפנות?
הדרכת הורים היא שיטה נהדרת ויעילה מאוד לטיפול בחרדת נטישה בפרט ובמגוון בעיות בהן נתקלים הורים בכלל. להיות הורה זה מקצוע לכל דבר, שכולנו שואפים להצטיין בו, אבל לא תמיד יש לנו את הידע והיכולות להתמודד איתו.
במסגרת הדרכת הורים אנחנו מקבלים כלים להתמודד עם מגוון מצבים הקשורים לגידול הילד, ביניהם גם התמודדות עם חרדת נטישה אצל ילדים. במסגרת הדרכת הורים בונים תוכנית התנהגותית שתקל על הילד את הפרידה, שתפתח אצלו את תחושת הביטחון ואת יכולות ההסתגלות שלו למצבים בהם ההורה לא נוכח. לפעמים הילד נוכח במפגשים, אבל יש מקרים בהם רק ההורים מגיעים למפגשים.
טיפול משפחתי הוא דרך נוספת שנמצאה יעילה לטיפול בתופעה, ההורים והילד נפגשים עם גורם מקצועי (לרוב זה יהיה פסיכולוג ילדים) וביחד מנסים להתמודד עם הסיבה לחרדה ומנסים להפחית אותה ומבינים את דפוסי ההתנהגות של כל אחד מהצדדים שאולי גורמים או מגבירים את החרדה אצל הילד.
ייעוץ פסיכולוגי וטיפול רגשי לבני נוער ומתבגרים נחשבים לנפוצים במיוחד אצל בני נוער הסובלים מחרדת נטישה, הם נפגשים לבדם עם פסיכולוג וההורים במידת הצורך מתעדכנים כיצד מתקדם הטיפול.
גורמים נוספים שיכולים לסייע לכם הם: יועצ/ת בית הספר, המרכז לבריאות הילד, מרכזים לבריאות הנפש לילדים בקהילה ובקופות החולים.