התמודדות עם חרדה: השיטות היעילות ביותר לטיפול בחרדות
טיפול תרופתי בחרדה
טיפול המתבצע על ידי מתן תרופות פסיכיאטריות נוגדות דיכאון. מדובר בתרופות ממשפחת ה- SSRI (כמו לוסטרל, פריזמה, ציפרלקס ועוד) וגם בתרופות ממשפחת ה- SNRI (כמו סימבלטה, אפקסור, וואפקס ועוד). את התרופות נוטלים בהדרגה, לאחר בדיקה אצל פסיכיאטר או רופא משפחה, המתאים את סוג התרופה והמינון למצבו של המטופל ולרמת החרדה ממנה הוא סובל. הכדורים מתחילים להשפיע לרוב לאחר שבועיים-ארבעה שבועות.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)
טיפול קצר (בין 10 ל-20 מפגשים) וממוקד סימפטומים. בטיפול CBT לחרדה המטרה היא לזהות דפוסי חשיבה הקשורים להופעת החרדות ואת התגובות לסיטואציות המעוררות חרדה. הטיפול עוזר למטופל לשנות את הפרשנויות שלו למצבים מעוררי חרדה, לתרגל מצבים שבמציאות מעוררים אצלו חרדה ועוזר לו להתמודד עם חרדה במצב אמת, תוך כדי תרגול עם המטפל. מטרתו של טיפול CBT הוא להעלים את החרדות לחלוטין ולתת למטופל כלים להתמודד עמן.
טיפול פסיכולוגי דינמי קלאסי בחרדה
טיפול המיועד לאנשים הרוצים להבין מה בדיוק מסתתר מאחורי החרדות, מה הרקע, מה השורש, איך מתמודדים עם חרדות אחת ולתמיד ולא רק עם הסימפטומים שלהן. טיפול דינמי יכול להיות קצר מועד או ארוך טווח, יימשך לרוב מספר חודשים עד מס' שנים. במהלכו המטופל מתמודד עם זיכרונות, חוויות עבר, קונפליקטים, משברי חיים וינסה להבין מה הם אותם גורמים העומדים בבסיס אותם סימפטומים הגורמים לחרדות.
ביופידבק
ביופידבק היא שיטה פחות מוכרת, אך זוכה להמלצות רבות בקרב מטופלים. מדובר בטכניקת הרגעה, במהלכה המטופל לומד איך לעקוב אחר התגובות הפיזיות שלו בזמן שהוא לחוץ ובזמן שהוא רגוע, באמצעות ניטור של התגובות על ידי מחשב.