סיוטים וביעותי לילה, הם אותם חלומות מצמררים ומפחידים, הגורמים לנו להתעורר בבהלה מתוך שינה. אף אחד לא אוהב סיוטים, גם לא מבוגרים ועל אחת כמה וכמה ילדים. אצל ילדים התופעה נפוצה מאוד, בעיקר בגילאי 6 עד 10, אבל גם ילדים גדולים יותר וצעירים יותר חווים סיוטים, פשוט בתדירות נמוכה יותר.
יש ילדים שחווים סיוטים ממש בכל יום ויש כאלו שרק מדי פעם. אבל בעוד מבוגרים יודעים כיצד להתמודד עם סיוטים, לקחת את הדברים בפרופורציות, להבדיל בין דמיון למציאות ולחזור לישון לאחר שהתעוררו מסיוט – חלומות רעים אצל ילדים הם משהו שילדים מתקשים להתמודד איתו.
סיוטים בלילה אצל ילדים, ממשיכים הרבה פעמים "לרדוף" אותם כשהם מתעוררים. הילד ממשיך לחיות את הסיוט במציאות, לא מצליח להשתחרר ממנו, לא מצליח להירדם, רוצה לישון עם הוריו ופעמים רבות החלומות הרעים שלו מתחילים להשפיע על המציאות שלו, לדוגמה:
- ילד שחלם שאיבד את הוריו – ייצמד אליהם ולא ירצה לשחרר.
- ילדה שחלמה שאמא שלה חלתה – תחשוש מאוד לבריאותה של אמה.
- ילד שחלם על מפלצות – יהיה בטוח שיש מפלצת בחדר שלו.
- ילדה שחלמה שקרה משהו רע בבית הספר או בגן – תסרב ללכת לשם.
מה הגורמים להופעת סיוטים בלילה אצל ילדים?
הרבה מאוד גורמים, שאנחנו כלל לא חושבים עליהם, יכולים להגביר את הסיכוי לכך שהילד יחלום חלומות רעים בלילה. הילדים שלנו מוקפים במהלך כל שעות היום בהרבה מאוד מידע וגירויים, המחלחלים אל תוך המוח שלהם, מציפים אותו ואז בשעת השינה הכל עולה וחוזר. כל מה שחוו וראו במהלך היום חוזר לפעמים בזמן השינה ופעמים רבות עלול לחזור בצורה קצת שונה, מעוותת, כפי שקורה פעמים רבות בחלומות.