ייעוץ פסיכולוגי אונליין הולך ונעשה מקובל בעולם כולו וגם בישראל. בין אם מדובר בפגישת וידאו (ZOOM או מערכות אחרות) או בפגישה טלפונית, מדובר בחלופה נוחה ופשוטה לפגישה בקליניקה, ויעילותה הוכחה בשטח ובמחקר.
עם מי מומלץ לקיים את פגישת הייעוץ הראשוני?
רק פסיכולוג או פסיכותרפיסט מוסמך לייעץ בתחומי בריאות הנפש. ייעוץ נפשי שניתן על ידי אדם ללא הסמכה ראויה ונסיון מתאים עלול להיות מטעה ואף מסוכן.
פסיכולוגים ומטפלים מומלצים למבוגרים
כאן באתר תפגשו פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים בעלי הסמכה, נסיון והמלצות. תוכלו להתרשם, לבחור את מי שמתאים לכם ולקבוע פגישה ראשונה ללא התחייבות.
לכל המטפלים הרגשיים למבוגרים >>
האם להתייעץ עם פסיכולוג או עם פסיכיאטר?
ההבדל המרכזי בין פסיכולוג לפסיכיאטר הוא שפסיכולוג אינו רופא ואינו מוסמך לרשום תרופות. פסיכולוג מתמחה יותר בהבנה עמוקה של תהליכים נפשיים ועיבודם בתוך חדר הטיפול ובתוך היחסים הטיפוליים, לעומת פסיכיאטר שמתמחה במתן טיפול תרופתי לשם איזון בתהליכים מוחיים.
במרבית המקרים הכתובת הנכונה לייעוץ ראשוני היא פסיכולוג, גם אם בהמשך הדרך הוא ימליץ על פניה לפסיכיאטר לטיפול תרופתי. במקרים אחרים, נמליץ לכם מראש לקיים כבר את הפגישה הראשונה עם פסיכיאטר או גורם מתאים אחר.
למי מתאים הייעוץ?
ייעוץ פסיכולוגי מתאים לאנשים מבוגרים שמתמודדים עם קושי רגשי כלשהו, או מרגישים תקועים בצומת דרכים ומתקשים לבחור את הדרך הנכונה להתקדם בה.
אנשים מבוגרים פונים אלינו במצבים של דיכאון או דיכדוך שאינו חולף, הפרעות חרדה וטראומה, מתח מתמשך, משברי חיים, תקיעה וקושי בהגשמה עצמית, מצבי אבל ואובדן, קשיים במערכות יחסים ומציאת זוגיות ועוד.
הייעוץ מתאים גם למי שמעוניין לסייע לקרוב שמתמודד עם מצב נפשי קשה ומסיבות שונות אינו פונה לטיפול בעצמו.
כשמדובר בילדים או מתבגרים, הפגישה הראשונה מתקיימת עם ההורים בלבד, כייעוץ הורי, ובעקבותיה מחליטים על הטיפול המתאים לילד (במקרים רבים מומלץ שהטיפול לילד יתקיים בקליניקה ולא אונליין. תלוי במקרה ובגיל הילד).