הדרכת הורים ממוקדת

ההורות מזמנת אתגרים רבים, וכהורים אנו זקוקים פעמים רבות להכוונה בצמתים שונים של ההורות ושל התפתחותם של הילדים. הדרכת הורים מלווה לעיתים טיפול רגשי בילד, או באה בפני עצמה. בהדרכת הורים במרכז גרתי ברעננה תקבלו ייעוץ ממוקד וכלים יישומיים להתנהלות עם הילדים בבית.

הדרכה וייעוץ עם מדריכות הורים במרכז גרתי ברעננה

המטפלים ומדריכי ההורים במרכז גרתי רואים בהורות את לב ליבו של הסיכוי לסייע לילד עם אתגרים רגשיים, שכן ההורים הם אלה שמכירים את הילד הכי טוב, נמצאים איתו הכי הרבה, ומהווים דמויות ראשוניות ומשמעותיות עבור ילדיהם, מה שהופך אותם לסוכני השינוי הטובים ביותר.

ביחד עם המטפל המיומן, ההורים לומדים להבין את מאפייניו של הילד שלהם ולקבל אותו, וכן לכוונו ולהגיב אליו באופן שיעזור לו לתפקד טוב יותר ולחוש יותר מובן ובטוח.

כל הדרכת הורים מתחילה בהיכרות עם ההורים, שמספרים על עצמם, על ילדיהם, ועל המשפחה כולה.

ביחד עם ההורים אנו מנסים ראשית להבין מהן נקודות החוזק שלהם כהורים וכמשפחה, ומה המקומות שמאתגרים אותם ומקשים עליהם.

ביחד, אנחנו גם מנסים להבין את נקודת מבטם כהורים, ולשלבה עם נקודת מבטו של הילד, כדי לנסות לפענח מה מנסה הילד לומר להם דרך התנהגותו.

מתוך ההבנות אנו גוזרים משימות וכלים לשיפור התקשורת בינם לבין הילדים.

ההורים יכולים להביא לפגישה סיטואציות ספציפיות שקרו להם עם הילדים, ולקבל כלים פרקטיים להבנת התנהגותם של ילדיהם, והכוונה כיצד להתנהג איתם כהורים כדי לסייע להם.

נושאים בהם ניתן להיעזר בהדרכת הורים במרכז גרתי ברעננה:

  • גמילה מחיתולים
  • פחדים של הילדים
  • קשיים בהורות לילדים בגיל ההתבגרות
  • גירושין במשפחה
  • לידת אח חדש
  • בעיות לימודיות של הילדים
  • גישות חינוכיות שונות של בני הזוג
  • מריבות בין אחים
  • הצבת גבולות וקשיים התנהגותיים של הילדים
  • ועוד…

הדרכת הורים יכולה להיעשות פנים אל פנים, או טלפונית.

פגישה אורכת כ-50 דקות. רוב המטפלים במרכז גרתי משלבים בין הדרכת הורים ממוקדת שנותנת להורים כלים פרקטיים ומשימות, לבין גישות טיפוליות שמאפשרות להורה עצמו להביא את עולמו הרגשי לחדר הטיפולים, ומתוך כך להבין את עולמו של הילד שלו ולפעול באופן מותאם ומיטיב יותר כהורה.

אנו מוצאים שילוב כזה כיעיל, ומאפשר שינויים ניכרים בהורות ובאווירה בבית.

  • כל הורה מגיע עם ההיסטוריה האישית והרגשית שלו, ועם עמדותיו לגבי חינוך ילדים, וצריך להתמודד עם ילד מסויים וייחודי בעל מאפיינים משלו. לעיתים ההורים נוכחים שהילד שלהם אינו כפי שדמיינו או ציפו. לעיתים הם מאוכזבים שהם לא ההורים האידאליים שדמיינו שיהיו.

    כאשר ההורים עצמם מוכלים, יכולים לשתף את הקשיים במקום טיפולי בטוח, ויכולים לחשוב על הילד שלהם עם מטפל רגשי או פסיכולוג ולקבל כלים להתנהלות עימו, הם יכולים לגשת לילדיהם עם יותר סבלנות והכלה, ולהציב להם גבולות באופן מיטיב ומותאם לצורכיהם.

  • חלק מהלמידה בהדרכת הורים היא שהצבת גבולות אינה צריכה להיות כוחנית או נוקשה, ושאפשר גם להציב גבולות באופן ברור שמראה לילד שהם מבינים אותו, מכבדים אותו, ועם זאת דורשים ממנו דברים מסויימים ועוזרים לו לעמוד בהם.

    לרוב, ההכוונה בהדרכת ההורים תהיה איך להימנע ממאבקי כוח שרק מקצינים את התנהגותו של הילד, ולנהל עם הילד תקשורת עניינית, ברורה ומיטיבה שלוקחת בחשבון את צרכיו של ההורה, וגם של הילד.

  • בהדרכת ההורים מנסה המטפל גם לסייע להורים להפריד בין הציפיות שלהם מהילד או ההשלכות שלהם עליו, לבין צרכיו האותנטיים והממשיים של הילד.

    כך למשל, אם ההורים מצפים שהילד יגשים דברים שהם לא הצליחו להגשים, או יפצה אותם על חסכים וכאבים שלהם, המטפל מנסה לכוונם להקשיב לילד שלהם ולהבין מה הוא צריך ולא להשליך עליו את הצרכים והמאוויים שלהם.

עודכן בתאריך: 8 באפריל 2024

דילוג לתוכן