עצירות על רקע נפשי

עצירות תוקפת כאחד מכל חמישה אנשים. בין יתר הגורמים שקשורים אליה ניתן למנות תזונה לא מספקת, מחסור בפעילות גופנית וצריכה מועטה מדי של נוזלים

חשוב לציין בתור גורמים לעצירות גם חרדה ומתח נפשי. אחת הסיבות לכך היא שסביב למעי הגס יש כמות גדולה מאוד של תאי עצב (נוירונים) ולכן כל הפרעה בהיבט הנפשי יכולה "לתקוע" את אותם תאי העצב ולפגוע בפעילות המעי כמו למשל בתנועתיות שלו.

כמו כן, מתח נפשי עלול לגרום לעצירות "התנהגותית" כאשר אנחנו מתעלמים מאיתותי הגוף שלנו ולא ניגשים להתפנות, אפילו שאם נעצור שנייה, נרגיש שאנחנו צריכים לעשות זאת…

התרופות לא תמיד עוזרות

בנוסף לכך, ישנן תרופות ממשפחת התרופות נוגדות החרדה כמו למשל פרוזק שאחת מתופעות הלוואי שלהן הוא עצירות. אפילו כשאנחנו אוכלים הרבה פחמימות כדי להשתיק את תחושת החרדה והמתח, אנחנו לפעמיים לא שמים לב שאלו בדיוק אותם המזונות שעלולים לגרום לעצירות (לדוגמה, מזונות המכילים הרבה גלוטן כמו למשל פסטה ולחמים שונים).

בכל מקרה, אם סובלים מעצירות על רקע נפשי, צריך כאמור שנייה אחת לעצור ולנסות להבין מאיפה הבעיה ולא לנסות ללכת על פתרונות קסם כמו למשל חומרים משלשלים שונים שרק מחמירים אותה וגורמים לתופעות לוואי אחרות. במקום זאת, רצוי לעסוק בפעילות אירובית שלא רק מפחיתה את המתח והחרדה בגוף, אלא גם תורמת לפעילות המעיים. ישנה אף סברה הגורסת שגם שתייה של הרבה מים יכולה להפחית מצבי מתח וחרדה.

טיפול בעצירות בראי הרפואה הסינית

הרפואה הסינית רואה את הסיבה המרכזית לעצירות כבעיה בתפקוד הגוף השלם ובעיקר באיברי מערכת העיכול והמעיים, ולכן מציעה שימוש בדיקור סיני וצמחי מרפא על מנת לשחרר את התקיעות בגוף. לדיקור ולצמחי המרפא יש גם פוטנציאל גבוה להרגיע את המטופל ולהביא אותו לתחושה של נינוחות ורוגע נפשי, כך שבעצם תופסים שתי ציפורים במכה אחת.

למרות שהטיפול ברפואה הסינית אינו עושה שימוש בחומרים חזקים כמו ברפואה המערבית, הרי שתוצאות הטיפול ניכרות כבר לאחר זמן קצר שאחריהן המטופל כבר לא סובל מהסימפטומים החריפים יותר של העצירות והסיכוי שלה לחזור פוחת באופן משמעותי.

עודכן בתאריך: 11 במאי 2021

דילוג לתוכן