סוגי טיפולים פסיכולוגיים

החיים בעידן המודרני מלאים במצוקות שונות שרבות מהן הן לא מצוקות פיזיות אלא מצוקות שמקורן בעולם הנפש. אנשים רבים מתמודדים עם חוסר סיפוק, תסכול, כאב נפשי, חרדה, דיכאון ולחץ נפשי. כאשר אנחנו חשים שמצוקות אלו מפריעות לנו לקיים אורח חיים תקין עלינו לפנות לקבלת עזרה. מהם סוגי הטיפול הפסיכולוגי הקיימים?

כאשר כואב לנו הגב או הראש, אנחנו פונים לטיפול אצל רופא. כך גם כאשר אנחנו סובלים מכאב נפשי עלינו לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג. יש הרבה מאוד סוגים שונים של טיפולי פסיכולוגים. הטיפולים המרכזיים בארץ ובעולם הם:

  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT
  • טיפולי פסיכותרפיה
  • טיפול פסיכואנליטי
  • טיפול באמנויות שונות (ציור, ריקוד, דרמה, מוזיקה)
  • טיפול בבעלי חיים
  • טיפול זוגי

יתרונותיו של טיפול פסיכולוגי פרטי

כאשר אנחנו רוצים לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי איכותי כדאי לנו לפנות לאפיק טיפול פרטי. פסיכולוגיים פרטיים יכולים להעניק לנו יחס אישי טוב יותר ואישי יותר. הבחירה לעבוד עם פסיכולוג איכותי שמקבל באופן פרטי בקליניקה פרטית יכולה להגן על הפרטיות האישית שלנו ולספק לנו טיפול טוב.

רוב הפסיכולוגיים הפרטיים עובדים במסגרת של קליניקה פרטית. יתרון נוסף של קבלת טיפול פרטי הוא שכך פרטי הטיפול והנאמר בו נשארים חסויים ולא מתועדים בתיק הרפואי שלנו בקופת החולים.

מה ההבדל בין טיפול קוגניטיבי ובין טיפול פסיכואנליטי

שני סוגי הטיפולים המרכזיים בתחום הפסיכולוגיה ובריאות הנפש הם טיפול קוגניטיבי וטיפול פסיכואנליטי. ההבדל בין שני סוגי טיפול הוא שהטיפול הקוגניטיבי מתרכז במחשבה ובקוגניציה של המטופל, בעוד הטיפול הפסיכואנליטי מתרכז במעמקי הנפש והלא מודע. ההבדל בין שתי גישות טיפול אלו מאפשר לכל מטופל לבחור את סוג הטיפול שהכי מתאים לו.

פעמים רבות לטיפול בעל אופי פסיכואנליטי לוקח הרבה יותר זמן להשפיע ולהביא לשינוי והקלה בסימפטומים שבגינם המטופל פנה לטיפול. הטיפול הפסיכואנליטי יכול להיערך במשך עשרות שנים בעוד הטיפול הקוגניטיבי יכול להיערך במשך מספר מפגשים בודדים או קצובים מראש.

מתי יש לפנות לעזרה מקצועית של פסיכולוג?

יש לפנות לטיפול כאשר אנחנו מרגישים שאנחנו זקוקים לעזרה מקצועית ושאנחנו חשים חוסר אונים, וכאשר אנחנו מרגישים שאנחנו לא יכולים להתמודד לבד עם הקושי שלנו. פסיכולוג יוכל לסייע לנו לקבל את כל הסיוע שאנחנו צריכים באופן דיסקרטי ולא שיפוטי.

כאשר פונים לפסיכולוג בשביל לקבל עזרה אנחנו יכולים להיות בטוחים שהפרטיות שלנו תשמר ואף אחד לא ישפוט אותנו בשל ההתנהגות שלו או בשל הפחדים והרגשות שלנו. הפסיכולוג מחויב לחיסיון של מטפל מטופל – בדיוק כמו רופא ומטופל או כמו עורך דין ולקוח. החיסיון נועד לאפשר למטופל להרגיש חופשי לפרוק את אשר על ליבו מבלי שהוא יחשוש מהתגובה של המשפחה או הסביבה הקרובה שלו.

עודכן בתאריך: 26 באוקטובר 2021

דילוג לתוכן