הורים רבים מרגישים חסרי אונים אל מול הילד ומתקשים להכיל, להבין ולהגיב במתינות לקשייו הייחודיים. לאט לאט הם צוברים כעס ומרמור כלפי הילד שלא מצליח לווסת את עצמו. יש כאלו שחשים שהם לא הורים מספיק טובים וכועסים על עצמם שאינם מצליחים להבין את הילד ולהיות אמפטיים כלפיו. תחושת הכישלון כהורה צורמת ויכולה לגרום לכאב ולתחושות עצמיות של אשמה וחוסר ערך.
במקרים רבים הלחצים הכרוכים בהתמודדות עם ילד שמאובחן בהפרעת קשב וריכוז מחלחלים גם לתא המשפחתי ומטלטלים את הבית כולו. ההורים מתקשים לנהל את הבית ומאבדים שליטה. הזוגיות יכולה להיפגע גם היא כתוצאה מהקונפליקטים והסכסוכים. מחקרים מראים אחוזי גירושין גבוהים יותר בקרב הורים לילדים עם הפרעת קשב וריכוז.
על מנת להחזיר לעצמם את תחושת השליטה, הורים מגיבים באחת משתי דרכים: הופכים נוקשים ומונעים ממאבקי כוח ואגו מול הילד או לחילופין מרפים ונכנעים לתכתיבי הילד.
שתי דרכי ההתמודדות הללו מייצגות שני קטבים לא בריאים. מצד אחד, הורות נוקשה מעבירה לילד את המסר שרק רוצים לשלוט עליו ולכן הוא יגביר את ההתנהגות המתנגדת שלו. לעומת זאת, במקרה בו ההורה מרפה יתר על המידה, הוא עלול לפתח אצל הילד תחושה פנימית שאין מי שיכול להגן ולשמור עליו. בשני המקרים מפנים הילד שהעולם הוא לא מקום בטוח ועלולות להיות לכך השלכות שליליות על התפתחותו הרגשית והבינאישית.
הדרכה הורית פרטנית: מדריכות הורים מומלצות בתחום הפרעות קשב
הדרכת הורים פרטנית תסייע לכם בהתמודדות עם קשיי הקשב והריכוז של ילדכם, והיא מתאימה להורים לילדים בכל גיל. בהדרכה ההורית תרכשו כלים שיעזרו לכם להבין טוב יותר את ילדכם, לספק לו סביבה תומכת ומכילה תוך הצבת של גבולות ברורים ולסייע לו להתמודד עם הקשייים.
חשוב לפנות למדריכת הורים מוסמכת בעלת הכשרה עיונית ומעשית והכרות מעמיקה בתחום הפרעות הקשב בגילאים השונים. כל מדריכות ההורים באתר שלנו עברו תהליך סינון קפדני ונבחרו בהתאם לסטנדרטים מקצועיים בלתי מתפשרים. ישנן מדריכות שהוכשרו בהדרכת הורים וכאלו בעלות ניסיון והכשרה טיפולית. במידה וילדיכם מתמודד עם קשיים רגשיים משמעותיים, מומלץ לפנות למדריכת הורים בעלת רקע וניסיון טיפולי.